Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου 2009

Προφήτης Θεσσαλονίκης


Σε μια ειδυλλιακή τοποθεσία , ανάμεσα στις λίμνες Βόλβη και Κορώνεια , ταξίδεψαν αυτήν την Παρασκευή τα ραδιοφωνικά ανταμώματα.

Στον Προφήτη του δήμου Εγνατίας βρέθηκε η εκπομπή και μεταδόθηκε από μια φιλόξενη ταβέρνα ιδιοκτησίας Αγγέλου Κούρτη , μετά από πρόσκληση του κυρίου Θόδωρου Κυριαζή, προέδρου του εκπολιτιστικού - εξωραϊστικού συλλόγου Πρόφήτη Αγίας Παρασκευής - Ζωοδόχου Πηγής.
Τοπικοί φορείς μίλησαν για την ιστορία και τον πολιτισμό του όμοφρου τόπου τους ενώ τηλεφωνήματα ακροατών από την Ελλάδα και το εξωτερικό μετέφεραν ζωντανά το χαιρετισμό τους στους φίλους και συγγενείς τους που βρίσκονταν στο χώρο της εκπομπής.

Υπέροχη μουσική συντροφιά με παραδοσιακά και λαϊκά τραγούδια πρόσφερε η ορχήστρα που την αποτελούσαν οι :
Πολύδωρος Πουρλίτης (βιολί) , Κώστας Πουρλίτης (κρουστά) , Δημήτρης Κούρτης (βιολί) , Γιώργος Χατζούδης (κιθάρα) , Κώστας Κανάκης (μπουζούκι) , Νάστια Σταυρίδου (φωνή)

Ακολουθεί απόσπασμα βίντεο από την ορχήστρα :


Πηγή βίντεο : Youtube - Χρήστης dimikou83

Επίσης τραγούδησαν εξαιρετικά και μια παρέα από τις κυρίες :
Παγώνα Σίαγκα , Ανθούλα Σιάγκα , Ευαγγελία Τάκη , Φανή Ρογκότη , Ευαγγελία Τάκη του Γεωργίου


Λίγα λόγια για το Δήμο Εγνατίας και τον Προφήτη :Ο Δήμος Εγνατίας βρίσκεται σε μια τοποθεσία με μοναδικές φυσικές ομορφιές, ανάμεσα στις δύο λίμνες της Θεσσαλονίκης, την Κορώνεια και τη Βόλβη. Αποτελείται από τις πρώην κοινότητες του Προφήτη, της Νυμφόπετρας, του Σχολαρίου, του Ευαγγελισμού, καθώς και από τους οικισμούς του Βαγιοχωρίου και της Μικροκώμης.Έδρα του δήμου είναι ο Προφήτης, ο οποίος βρίσκεται σε ίση απόσταση από τα άλλα διαμερίσματα. Κύριο χαρακτηριστικό της περιοχής οι πανέμορφες και ειδυλλιακές τοποθεσίες που την περιβάλλουν, οι οποίες σε συνδυασμό με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική των οικισμών δημιουργούν μια ρομαντική ατμόσφαιρα.

Πηγή : http://www.aboutgreece.gr - Τουριστικό site για την Ελλάδα

Πηγή φωτογραφιών : http://www.thepan.gov.gr/gr/members/egnatias/default.aspx


Ακολουθούν ηχητικά αποσπάσματα από την εκπομπή :


Μέρος 1ο
Μέρος 2ο1 σχόλιο:

  1. Χάθηκε γατούλης την Παρασκευή 24/2/2012 500 με 1000 μ. πριν τα διόδια στα Λαγκαδίκια επί της Εγνατίας Οδού. Έχει άσπρο πυκνό τρίχωμα και γαλαζοπράσινα μάτια.Παρακαλούμε τη βοήθειά σας και εφόσον γνωρίζετε κάτι, να επικοινωνήσετε με το τηλέφωνο 6946501883 . Είναι απαραίτητη συντροφιά άρρωστης μοναχικής κυρίας και άμεση ανάγκη η συλλογή των πιθανών πληροφοριών για την ανεύρεση του.

    Σας ευχαριστούμε πολύ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή